A Mercedes nyugdíjba küldi luxuspickupját

Itt a vége, ennyi volt! Nagyon úgy tűnik, a Mercedes végleg lemond luxuspickupjáról, a stuttgarti mamutvállalat befejezi az összkerékhajtással is kapható X-osztály gyártását. És a helyébe nem lép újabb platós.

https://youtu.be/hlXPXQlmAkA

Pedig nemrégiben jelent meg egy fotósorozat ahosszabb tengelytávú és „csomagtartójú” X teszteléséről, de úgy tűnik, már változott a németek véleménye a fejlesztésről. Emlékezhetünk rá, milyen nagy visszhangja volt a W470 két koncepciójának 2016-ban. A prémium-kategóriás kisteherautóként beharangozott vasat a Merci az egekbe emelte, a BMW viszont ott ekézte, ahol csak lehetősége nyílott rá. Aztán az idő döntött: alig fogyott az X-osztályból, a C8 Corvette-ből és a Mazda MX-5 Miatából is többet adtak   el világszerte…

A 2019-es esztendőben összesen 15300 darab talált belőle gazdára, míg például a Nissan Navarából 66 ezer. Ez az összehasonlítás azért fontos, mert a Navarára épül a Mercedes platósa – a kicsit megváltoztatott karosszériapanelek és a jobb belső kialakítás mellett a belepakolt V6-os erőmű, ami megkülönbözti a japánok gépétől. Aztán idővel kiderült a kabinról, hogy a német márkához képest nem megfelelő, például a műanyagok minősége elég gyenge.

A hírek szerint a barcelonai Nissan-üzemben már le is állították az X 220 d és az X 250 d gyártását.

Forrás: https://www.4x4magazin.hu

Szólj hozzá