Elindul hódító útjára a GMC Yukon

Az amerikai luxusmárka egyik legnépszerűbb példánya a városi terepjáró, amely eleve családi jellegű, de most már van belőle XL-változat is.

A GMC eddig is arról volt híres, hogy a luxus kategóriát próbálja alulról súrolni, a legnépszerűbb SUV típusa, a Yukon is csillivilli, ám ezzel már nem lehetne nagyot dobni a piacon. Ezért inkább technikailag próbál az amerikai márka virítani valami különlegeset.

Az biztos, hogy alaposan fel van vértezve műszakilag a cucc, hiszen kapott egy masszív V8-as 6,2 literes motor, amely 420 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes. A hajtáslánc összkerekes és a 20 vagy 22 hüvelykes felnikre természetesen terepgumikat húznak.

Természetesen simán elfér benne nyolc személy is, hiszen ez mégiscsak egy vérbeli amerikai városi terepjáró a klasszikus doboz formájúból. Helyhiányra nem lehet panasz, hiszen az XL-es verzió már majdnem hat méter hosszú, ebben a három üléssor mellett a csomagtartó is tágas. 

Van extra is! A tavalyi esztendő egyik szenzációja az volt, amikor a világ első elektromos pickupját megalkotó Rivian közzétett egy videót, amelyen bemutatta, hogy az R1T képes a tank kanyarra, vagyis egy helyben is megpördül 180 foknyit, így nem kell a visszafordulással bajlódni. Nos, erre képes a GMC Yukon is.

 

Forrás: www.4x4magazin.hu

Szólj hozzá