Így csapat Ken Block egy Ford Raptorral – videó

A száguldó fenegyerek, Ken Block ezúttal off roados sivatagi csapatásban mutatta meg, mire képes egy kellően felkészített hardcore vas volánja mögött.

Csapata, a Hoonigan ugyanis egy Ford F-150 Raptor SVC-t alakított át, hogy a legkeményebb körülmények között is képes legyen a komoly zúzásra. Nyilván Ken Block a gymkhana-király zsenialitását nehéz lenne megkérdőjelezni, ezt megannyi videó bizonyította már, most sem vall szégyent.

A tereprali is megy neki, hiszen keményen tolja a Moab-sivatagban a vasnak. Kellő lendülettel nyomja a tempós szakaszon, de a nehezebb terepen sem jön zavarba. Mondjuk ennek a felspécizett pickupnak egyébként sem jelent gondot a közlekedés, olyan, mintha csak aszfalton menne.

A Hoonigan egy 2017-es Ford F-150 Raptor SVC-t pörgetett még tovább. Ebben eleve egy V6-os turbós motor van, de ezt kiegészítették egy spéci intercoolerrel, turbóval és némi elektronikával, meg saját kipufogórendszerrel, hogy izmosabb legyen. Ennek köszönhetően az eredeti 450 helyett 550 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes.

Természetesen a futóművet is áthangszerelték, az eredeti Fox 3,5-ös lengéscsillapítók helyére még nagyobbak 4.0-sak kerültek. Hátul spéci laprugókat kapott a felfüggesztés, elöl tekercsrugók vannak. A kerekek 17 hüvelykes felnikre húzott 37-es Toyo terepgumikból állnak. Ken Block alaposan próbára is tette a vasat, érdemes megnézni a videót.

 

 

Forrás: https://www.4x4magazin.hu

Szólj hozzá